Second Nature  2022

03:39
Martina Hoogland Ivanow.
Genom ljud, montage av film och  animation undersöker filmverket Second Nature det motsägelsefulla i nutida mänskligt beteende och sökande i relation till naturen. En slags konstgjord andning eller inlärningsprocess. Verken visar olika undervisningsmoment från en grupp människor som experimenterar och drömmer om ett gemensamt liv i naturen inspirerat av kunskap från jägare och samlare. Undersökandet av djuren och växter som ett tillverkningsmaterial eller föda blir en påminnelse om att människan en gång varit en del av ett ekosystem och presenterar en upplevelse kring hur det kan ha sett ut.

Foto: Martina Hoogland Ivanow, Adam Nilsson. Klipp: Dominika Daubenbuchel. Animation: David Giese. Ljud: Matti Bye, Martina Hoogland Ivanow, Rothhandlestudios.

och

Signal Absence Teaching Drum, 2021
04:36 min

Verket Signal Absence-Teaching Drum är en animation av expanderande årsringar i en hypnotiskt rörelse mot en ljudbild av mänskliga röster från gruppundervisning av olika fågelläten.

Animation: David Giese, Ljud: Martina Hoogland Ivanow.
Biografi:
Martina Hoogland Ivanow arbetar främst med dokumentation genom fotografi och film men hennes arbete inkluderar även sedan ett par år tillbaka en förlängning av bild genom skulpturala element, flerkanal eller riktat ljud samt olika former av ljusmontage. Ett intresse för motsatser, mänskliga relationer finns gemensamt i nya såväl som äldre arbeten. Strukturen är oftast icke linjärt associativ där dokumenterandet av samtiden främst har blivit till ett utforskande av olika beteende mönster där mycket i processen utgår ifrån att ta bort eller förändra information genom den specifika teknikens ytterlighet och begränsning.Kalbjärga filmfestival
Fårö Kalbjärga, SE-624 66 Fårö, Sverige

Facebook
Email
Instagram
Twitter
En festival i skärningspunkten mellan konst, film, musik och performance.

Kalbjärga filmfestival är unik i sin form – filmerna visas på 35 mm film med kolstavsprojektor och ackompanjeras av nutida musik.
1922-2022