Workshop: Greewashing

Besökare inbjuds att medverka i en kollektiv greenwashing av Martina Hoogland Ivanows
film Second Nature . Besökarna får vara med och handkolorera den fysiska 35mm-filmremsan med grön färg. Den färdiga filmen kommer sedan visas under söndagen.

Second Nature, 2022
03:39

Genom ljud, montage av film och  animation undersöker filmverket Second Nature det motsägelsefulla i nutida mänskligt beteende och sökande i relation till naturen. En slags konstgjord andning eller inlärningsprocess. Verken visar olika undervisningsmoment från en grupp människor som experimenterar och drömmer om ett gemensamt liv i naturen inspirerat av kunskap från jägare och samlare. Undersökandet av djuren och växter som ett tillverkningsmaterial eller föda blir en påminnelse om att människan en gång varit en del av ett ekosystem och presenterar en upplevelse kring hur det kan ha sett ut.Foto: Martina Hoogland Ivanow, Adam Nilsson. Klipp: Dominika Daubenbuchel. Animation: David Giese. Ljud: Matti Bye, Martina Hoogland Ivanow, Rothhandlestudios.
Fredag 22 juli och lördag 23 juli.

Kalbjärga filmfestival
Fårö Kalbjärga, SE-624 66 Fårö, Sverige

Facebook
Email
Instagram
Twitter
En festival i skärningspunkten mellan konst, film, musik och performance.

Kalbjärga filmfestival är unik i sin form – filmerna visas på 35 mm film med kolstavsprojektor och ackompanjeras av nutida musik.
1922-2022